Zunanja igrala so pomembna za razvoj otroka

Otroci so ponavadi aktivni ves dan. Spodbujanje igre na prostem jim omogoča, da preživijo dan na prostem in da raziskujejo svoje okolje in preizkušajo meje svojih zmožnosti. Zunanja igrala so kot nalašč za to. So varna, a obenem otroku omogočajo razvoj koordinacije telesa in motorike. Vsak se spominja, kako je v svojem otroštvu tekal po travnikih, se igral v peskovnikih in kakšno zabavo so mu nudila zunanja igrala, kjer je ure in ure splezal, se spuščal po toboganu in si s prijatelji izmišljeval vedno novih iger in izzivov. Tudi Svet igral ni pozabil na naše srečno otroštvo in ima tako v svoji ponudbi tudi zunanja igrala, izdelana iz izredno kvalitetnega smrekovega lesa, ki kar vabijo k igri.

Zunanja igrala otroke veliko naučijo

Svetovne študije kažejo, da otroci veliko pridobijo od iger na prostem. Zunanja igrala in konstruktivna igra so zato pomembna za otrokov celostni razvoj, z igranjem se izboljša otrokovo prostorsko zaznavanje, telesna kondicija, koordinacija gibov, ravnotežje, da ne govorimo o domišljiji, ki ji zunanja igrala omogočajo pravi razcvet. Zunanja igrala dajejo otrokom možnost, da si lahko domišljajo, da so vse, kar si zaželijo. S pomočjo igral otroci pridobivajo tudi socialne veščine, s sodelovanjem, interakcijo in pogajanjem z drugimi.

Zunanja igrala kot pomoč pri samodisciplini

Vsi se spomnimo, da je bilo težko čakati na vrsto za ta najboljšo gugalnico, da smo komaj čakali, da smo bili prvi v vrsti za spuščanje po toboganu, da smo morali čakati, da je pri hoji po brvi otrok pred nami prišel na drugo stran in smo šele nato lahko prečkali brv tudi sami. Gre za učenje samodiscipline in osnovnega bontona skozi igro. Kar se bodo otroci naučili, to bodo kot odrasle osebe prenašali s seboj. In potrpljenje, samodisciplina, zmožnost tega, da pomislimo tudi na druge, so samo nekatere od največjih vrlin, ki jih otroku lahko damo kot popotnico v odraslo življenje. Zunanja igrala, ki jih proizvaja Svet igral, so kot nalašč za učenje teh odlik, obenem pa otroci sploh ne bodo opazili, da se učijo in bodo tako vse te dobre lastnosti prišle v njihovo samozavest skozi igro. To pa je nekaj najlepšega, kar se otroku lahko zgodi.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka. Zaznamek za trajno povezavo.