Redna telesna vadba in fizioterapija

vadbaPomena redne telesne vadbe in zdravega življenja nam po vsej verjetnosti ni potrebno poudarjati. Na te stvari običajno ne pomislimo do takrat, ko nam gre kaj narobe. Kot mladi nimamo raznoraznih gibalnih težav, v starosti pa te pridejo prej ali slej, v primeru, da se ne gibljemo redno pa še toliko prej.

Ena izmed medicinskih ved, ki se ukvarja z rehabilitacijo po različnih poškodbah je fizioterapija. Gre za različne postopke oz. metode kot so telesne vadbe na prostem in v vodi, segrevanje ali ohlajanje tkiv ter elektroterapija, masaža ter različne obloge, sklepna mobilizacija, sprostitvena terapija in še kaj. Ne glede na to za kakšno terapijo gre, je cilj vseh terapij skupen in sicer lajšanje bolečin ter ohranjanje čim boljše telesne gibljivosti in mobilnosti.

Za fizioterapijo vam bo napotnico izdal osebni zdravnik, za nepokretne oz. tiste ki nimajo možnosti obiskovanja katerega izmed fizioterapevtskih centov pa je dobra izbira tudi fizioterapija na domu. Eno izmed podjetij, ki se ukvarja z fizioterapijo na domu je podjetje Therapia d.o.o., več podatkov o omenjenem podjetju boste našli na njihovi spletni strani, ki se nahaja na naslovu http://www.therapyathome-th10.com/. Nudijo vam tudi brezplačen pregled, nanj se lahko naročite prek telefonskih številk, ki jih najdete na spletni strani ali pa prek obrazca. Omenjeno podjetje se od ostalih razlikuje tudi po tem, da so razvili lastne metode fizioterapije, pri katerih beležijo enormno uspešnost.

Vsekakor pa sami ne smete zanemarjati redne telesne vadbe, saj boste le tako lahko ohranili vitalnost in dobro počutje na mnoga leta, ki še prihajajo.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.