Pečice – pri izbiri se splača upoštevati nasvete strokovnjakov

Električna pečica Electrolux EZF5C50V, kataliza

Nekatere kuhinjske aparate je precej neprijetno in zamudno izbirati. A če poznate vsaj osnovne napotke strokovnjakov, potem temu še zdaleč ni tako. V nov ali prenovljeni dom boste morali slej ko prej postaviti tudi pečico. Že veste, katero izbrati?

Tudi za nakup prave pečice je dobro upoštevati mnenje stroke, in to ne glede na to, ali vas bolj mikajo enojne ali pa kompaktne pečice.

V nadaljevanju smo posebej za vas pripravili osnovni pregled pečic in njihovih karakteristik. S tem vam želimo čim bolj poenostaviti nakup.

Katere dejavnike morate pri izbiri pečice obvezno upoštevati

Pri izbiri nove pečice je v ospredju kar nekaj dejavnikov. Pazite predvsem pri izbiri velikosti, programih za čiščenje, barvi in slogu, ne nazadnje tudi pri tem, ali gre za pečico na paro ali ne. Zavedajte se, da je nakup takšnega aparata naložba za več let, morda celo za več desetletij. Vzemite si dovolj časa za raziskovanje.

Vgradnje pečice so na razpolago v več različicah. Vgradna električna pečica in žar vam omogoča precej več svobode. Meso in zelenjavo vam lahko popeče do popolnosti. Za najbolj kakovostne vgradne pečice je značilno, da zagotavljajo uporabo funkcij standardne pečice, žara ter ventilatorja; prav tako tudi možnost samoočiščevanja.

Kdaj je najbolje poseči po enojni pečici

Enojna pečica je enkratna odločitev, če vam v kuhinji že tako in tako primanjkuje prostora. Zavzame namreč precej manj prostora kot dvojna pečica. Povsem se prilagodi pod večino pultov v kuhinjah. Velja za izjemno priročno pa tudi preverjeno rešitev, zato je še vedno ena od najbolj priljubljenih pečic po celem svetu.

Odlična novica je ta, da obstaja cel kup različic enojnih pečic. Navadno je na voljo več modelov v primerjavi z drugimi vrstami. Posledično je precej lažje izbrati pečico za vaše potrebe. In čeprav vam takšen tip pečice ne omogoča ravno veliko prilagodljivosti pri pripravi jedi, je običajno primerna za povprečnega uporabnika. Izjemno priljubljene so na primer enojne ventilacijske pečice, enojne parne, enojne električne. Integrirane in vgradne se neredko ponašajo še s pametno tehnologijo.

Kdaj je najbolje poseči po kompaktni pečici

Kompaktne pečice so na sploh precej manj priljubljene kot enojne ali dvojne. Kljub temu pa so lahko še vedno vrhunska rešitev za manjša gospodinjstva. Zasnovane so za čim večjo prilagodljivost pri pripravi jedi v majhnem domu. Vgradna kompaktna pečica je idealna za majhne kuhinje, saj je običajno visoka manj kot 50 centimetrov.

Po velikosti kompaktne pečice še najbolj spominjajo na mikrovalovne. Delujejo pa na električno energijo.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.