Osebni stečaj in pravno svetovanje

Mnogo ljudi se sprašuje, kaj sploh je osebni stečaj? Osebni stečaj je stečajni postopek, ki fizičnim osebam, ki so prezadolžene omogoča odpust obveznosti ter normalno življenje. V tem postopku fizične osebe po svojih zmožnosti enakomerno poplačajo vse svoje upnike, med postopkom pa lahko sodišče celo zaprosijo za odpust obveznosti. Cene osebnega stečaja znašajo okoli 150€, kar je veliko ceneje, kot pred leti, ko je cena za osebni stečaj znašala več tisoč evrov.

Danes obstaja kar nekaj podjetij, ki so posebej specializirana za stečajne postopke. Uredijo vam vso dokumentacijo ter papirje. Za postopke osebnega stečaja boste potrebovali naslednje dokumente; seznam premoženja, seznam upnikov in izvrž, zadnje plačilne liste, davčno številko, osebno izkaznico ter podatke o prometu na vašem računu.

Za postopek osebnega stečaja ne potrebujete premoženje, če pa ga imate pa gre v stečajno maso. Z vašim premoženjem upravlja stečajni upravitelj, vam pa ostane delež nujen z preživetje. Če ste se nepričakovano ali nespametno zadolžili je lahko osebni stečaj vaša edina možnost za nadaljno normalno življenje brez dolgov. Ker pa je postopek kompliciran, vam svetujem, da si na spletu preberete ustrezno dokumentacijo ali pa navežete stik z ustreznimi osebami. V veliko pomoč vam je lahko tudi pravno svetovanje, ki je v nekateri primerih celo brezplačno, vsekakor je dobro poznati čim več podatkov. Ne skrbite, iz vsake luknje se da prilesti, tudi iz velikih dolgov.

Ta vnos je bil objavljen v Razno. Zaznamek za trajno povezavo.