Kavni aparati – kateri tip je najprimernejša izbira za vaše potrebe po kofeinu

DELONGHI aparat za espreso Icona Vintage ECOV 311.BG

Neizpodbitno dejstvo je, se kavni aparati vse pogosteje selijo v številne domove in tako jih ne videvamo samo v lokalih, kjer s svojimi prijatelji najraje pijemo kavico ali kak drug napitek. Zagotovo pa ni vseeno, kakšen aparat za kavo umestiti v svoj domači kotiček za druženje. Izbira je še toliko težja, ker je trg dobesedno zasičen tudi s tovrstnimi napravami.

Odlična novica pa je, da so kavni aparati cenovno vse dostopnejši; tudi tisti, ki so vrhunsko zasnovani in je na njih zapisano ime najbolj prepoznavnih blagovnih znamk.

A pojdimo lepo po vrsti. Najprej je torej na vrsti pravi tip naprave za hitro pripravo domače kave.

Vrste kavnih aparatov

Kavni aparati se torej lahko umeščajo v različne vrste. Znani so avtomatski espresso, ročni, kavni aparati na kapsule, aparati s filtri. Prvi tip kavnega aparata je dobrodošla izbira za vse, ki najraje uživate v močni kavi in jo želite kar se da hitro pripraviti. Kavo tovrstni aparat zmelje ter jo po vašem okusu tudi samostojno pripravi.

Za ljubitelje kvalitetnega kofeinskega napitka in za vse tiste, ki uživajo v izjemno natančni pripravi, so najboljša izbira zagotovo ročni kavni aparati. Ročica aparata se napolni z mleto kavo, ki se jo nato vstavi v glavo. Takšni na kapsule pa so zlasti dobra izbira za tiste, ki svojo najljubšo kavo želijo pripraviti kar s preprostim pritiskom na gumb. Aparat za kavo s filtrom je najboljša izbira za vse, ki imajo najraje manj močno kavo, in to v večjih količinah.

Številni dodatki in funkcije za kavne aparate

Na trgu so na voljo tudi številni dodatki, ki lahko pripravo kave še popestrijo oziroma sam napitek naredijo še okusnejši. Veliko vlogo pri tem igrajo tudi praktične funkcije naprave. Mogoča je na primer funkcija za pripravo tople vode. To pomeni, da aparat razpolaga s funkcijo segrevanja vode.

Za penjenje mleka se lahko uporabi parna šoba. Časovnik pa bo odlično poskrbel za pripravo napitka ob prednastavljenem času. Samo upravljanje tovrstnega malega gospodinjskega aparata vam lahko precej olajša funkcija osvetlitve skodelic. Funkcija ogrevanja skodelic pa dobro poskrbi za predogrevanje skodelic.

Ta vnos je bil objavljen v Vsakdanje življenje, Vse za dom z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.