Kako v moderni dobi poslati voščilnico?

karticaKo pride božič, novo leto, valetinovo, velika noč, 1. Maj, karkoli že, Slovenci zelo radi pošiljamo čestitke in voščilnice. Kako ste vi tokrat poslali svojo? Po e-mailu, drago voščilnico po pošti ali pa kar telegram oz. božično darilo, kjer ste za poštnino dali več kot za darilo?

Medtem, ko se starejša populacija še vedno oklepa klasičnega pisanja voščilnic kot pijanec plota, se mladi vedno bolj obračajo na e-maile ter generična SMS sporočila, ki so za novo leto ponavadi celo preposlana in podpisana z napačnim imenom, da se včasih sprašujemo ali imamo shranjeno pravo številko. Če pa niso preposlana pa so sporočila ob novem letu tudi večkrat napisana v dosedaj še neznanem jeziku, ki ga v tistem trenutku začuda vsi razumejo a zjutraj ne vedo več kaj so prebrali.

Če pa se mladi spravijo k pisanju klasičnih voščilnic pa so te ponavadi spisane tako, da če v google vpišemo bodisi božični verzi, ljubezenski verzi, novoletni verzi, vsebino voščilnice najdemo brez, da bi nam bilo potrebno odpreti kakšno drugo stran kot google.

Se sploh še kdo spomni stare voščilnice svoje babice, ki jo je skorajda še prinesel golob in je v njej pisalo »Dragi Miha, tvoja babica Magda ti za božič želi veliko zdravja in ljubezni, da ti bo na tem področju novo leto še malce bolj namenjeno kot prejšnjih 15. Čas je da se zresniš. Lep pozdrav. Rada te imam. Tvoja babica.«

To so bile tiste iskrene voščilnice, ki so danes žal zgolj še spomin. Nam računalniki, telefoni in ostala tehnologija kradejo čas? Morda pa res.

Ta vnos je bil objavljen v Darila. Zaznamek za trajno povezavo.