Kako se naučiti jezikov?

instrukcije-5Ko pride do učenja jezikov obstaja sto in en način. Slovenščino in angleščino se vsi učimo skozi celotno osnovno in srednjo šolo, medtem ko se za tuje jezike ponavadi odločimo šele, ko po znanju zaznamo potrebo. V večini primerov za osnovna dva jezika ni problema znanje in učenja, razen, ko se bliža matura. Takrat je priporočena metoda inštrukcije slovenščine ali pa angleščine.

Seveda so inštrukcije primerne tudi za druge jezike a je v času porasta tehnologije misel na inštrukcije še preden pomislimo na tečaje, ki jih ponujajo različne šole ali pa aplikacije precej brez smisla.

Če se za učenje jezika odločimo iz poslovnih razlogov morda obstaja problem tudi v pomanjkanju našega časa. Odličen način za učenje je v tem primeru nakup določenih Cdjev, ki vsebujejo avdio izobraževanja in se učenja lahko lotimo tudi tako, da namesto stalnega prepiranja o politiki in o tem, katera slovenska estradnica je nazadnje javila, da je noseča v avtu poslušamo avdio lekcije tujih jezikov.

Če kljub želji po učenju novega jezika ne želimo preslišati novice, da se je Sanja Grohar slikala za Playboy ali pa, da je super znana slovenska pevka na morje pobegnila s tujim žrebcem že pred meseci in je danes sporočila veselo novico, da pričakujeta otroka, pa nam še eno možnost za učenje, ki ne porabi preveč časa ponujajo različne aplikacije na telefonih. V zadnjem času je najbolj popularna aplikacija Duolingo, kjer si ob začetku nastavimo dnevni cilj učenja in nas potem vsakodnevno opozarja na to, da danes tega cilja še nismo izpolnili.

Ta vnos je bil objavljen v Tuji jeziki z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.