Kako naj preverim, ali sem zavarovan?

Pogosto se med ljudmi pojavi dvom, ali so sploh ustrezno zavarovani. Dogajalo se je že, da so bili ljudje trdno prepričani, da so obvezno zavarovani pri svoje delodajalcu, potem pa so čisto po naključju ugotovili, da temu ni tako.

Kako torej lahko najhitreje in na najbolj enostaven način preverim, ali sem zavarovan. Rešitev je več kot preprosta. To lahko naredimo tudi kar od doma, toda le, če smo povezani na splet. V spletni brskalnik lahko vtipkate ključ ZZZS status zavarovanja. Ko boste kliknili na to izbiro, se vam bo že na vstopni spletni strani prikazalo okence, v katerega boste vtipkali svojo ZZZS številko. Ta je napisana na vaši zdravstveni kartici. Takoj po vnosu številke, boste naredili potrditev in še v istem hipu si boste lahko odgovorili na vprašanje, ali sem zavarovan.

Rezultat iskanja vam bo pokazal, ali imate urejeno obvezno oziroma osnovno in dopolnilno oziroma dodatno zavarovanje. Ljudje pogosto ravno na tem mestu ugotovijo, da nimajo urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Ker praksa kaže, kako zelo pomembna je ta vrsta zavarovanja, ga morajo nemudoma skleniti tudi sami.

Ponudba treh slovenskih zavarovalnic

Če pri preverjanju storitve, ali sem zavarovan, naletite na odgovor, da nimate urejenega dopolnilnega oziroma dodatnega zavarovanja, potem tega lahko sklenete v eni od treh slovenskih zavarovalnic. To so Zavarovalnica Triglav, Vzajemna ter Adriatic Slovenica.

Glede na to, kaj vse vam ponuja ter omogoča dopolnilna oblika zdravstvenega zavarovanja, je njena mesečne premija zelo nizka. V povprečju se giblje nekje okrog 30 evrov. S tovrstno sklenitvijo bo vaše življenje veliko bolj mirno in brez stresa, če se vam pripeti kaka nesreča.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.