Kaj vse ponujajo Kanarski otoki

kanarski otoki3Najprej se osredotočimo na nočno življenje, ki ga premorejo Kanarski otoki. V prvi vrsti se osredotočimo na restavracije – odpiralni čas in njihov način kuhanja. Če ste navajeni jesti kosilo in večerjo nekoliko hitreje, tega nikakor ne pričakujte na Kanarskih otokih. Gneča v restavracijah se začne šele po 9-ih zvečer tako da si svoj kotiček zagotovite že prej in nato posedite in uživajte v vrvežu, ki ga izvabijo Kanarski otoki. Pravega kulinaričnega doživetja ne pričakujte na glavnih promenadah, temveč bodite pozorni na špansko govoreče domačine, kjer boste poleg tipične španske kuhinje zagotovo našli tudi kaj zase. Kanarski otoki so namreč znani tudi po tem, da se domačini zelo dobro zavedajo pomena turizma in tako želijo ustreči čim bolj raznolikim okusom.

Čeprav so Kanarski otoki znani predvsem po angleških barih in klubih, lahko vseeno trdimo, da je nočno življenje na Kanarskih otokih vse prej kot zgolj tipično. Tukaj boste namreč našli številne plesne nočne klube, kjer se prepuščajo ritmom salse, če pa boste želeli pa vas bodo tudi postregli z okusnim španskim vinom in njihovimi specialitetami.

Kanarski otoki in razni športi

kanarski otoki3_1Za vse tiste, ki si želijo nekoliko bolj aktivnih počitnic ob morju in plaži, vas Kanarski otoki ne bodo pustili ravnodušnih. Denimo otok Tenerife ponuja številne vodne športe vse od potapljanja, snorkljanja, surfanja, smučanja na na vodi kot tudi »kejtanje«. Za vse ljubitelje potapljanja je poskrbelo prav vulkansko delovanje v zadnjih nekaj stoletjih, ki je poskrbelo za številne podvodne jame in rove iz lave, kjer kar mrgoli od raznolikosti podvodnega življenja.

Poleg vseh vodnih športov vam Kanarski otoki ponujajo tudi druge aktivnosti. Med drugim plezanje, kolesarjenje, pohodništvo in še bi lahko naštevali. Ugodna klima je prijetna v vseh letnih časih, zato se ne omejujte zgolj na poletje. Škoda bi bilo, da bi Kanarski otoki ostali neobiskani tudi v ostalih mesecih.

Ta vnos je bil objavljen v Potovanja. Zaznamek za trajno povezavo.