Kaj imajo skupnega baterije in polnilci Makita ter napetost in zmogljivost

Če ste pravi domači mojster in želite, da je vaše delo čim učinkoviteje in dovolj praktično opravljeno, so obvezen pripomoček tudi baterije in polnilci. Na trgu so na voljo številne različice, a zahteven kupec, ki ponudbo dobro pozna, meni, da so baterije in polnilci Makita daleč najboljša izbira.

Baterije in polnilci Makita učinkovito omogočajo, da je domače pa tudi profesionalno delo z električnimi napravami opravljeno v čim krajšem času. Pri izbiri tovrstnih pripomočkov pa imata poglavitno vlogo tudi napetost in zmogljivost. Kakšna je torej povezava med baterijami, napetostjo in zmogljivostjo naprav?

Neposredna povezanost napetosti z zmogljivostjo

Napetost baterije je torej eden od najpomembnejših parametrov, ki ne nazadnje vplivajo na končni rezultat dela. Napetost pa je direktno povezana tudi z zmogljivostjo. Višja kot je sama napetost baterije, višja bo tudi njena zmogljivost, kar pa je v resnici tudi precej logično.

Zmogljivost baterije izbiramo predvsem glede na namen uporabe naprave. Za akumulatorski izvijač je na primer primerna zmogljivost baterije 3,6 V. Mimogrede, znak za napetost je V. Za prav vse dejavnosti domačih mojstrov pa je primerna baterija z napetostjo 18 V.

Kako dolgo bomo električno orodje lahko uporabljali po enem polnjenju

Za učinkovito polnjenje baterije vsekakor potrebujemo kakovostni polnilec. Omenili smo že, da gredo baterije in polnilci Makita z roko v roki in da je zato najbolje v tem primeru posegati kar po tovrstnih izdelkih.

Kako dolgo bomo lahko učinkovito delali z električnim orodjem po enem polnjenju, nam seveda pove zmogljivost baterije. Višja zmogljivost v praksi pomeni krajši delovni čas. Zahtevnejša kot je oblika samega dela z orodjem, večje so zahteve, ki so povezane z zmogljivostjo baterije. Če na primer vijačite v les, potem lahko pričakujete približno 4-krat večjo vzdržljivost kot pri udarnem vrtanju v trši material, na primer v beton.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.