Hiše iz lesa za veliko mero zdravja

Gradnja lesenih hiš odlikuje majhna teža in velika potresna varnost. Teža takšnih hiš je približno štirikrat manjša v primerjavi s tistimi, ki so grajene iz opek. Danes so priljubljene zaradi vse večje ekološke osveščenosti, saj se pri njihovi gradnji uporabljajo ekološko neoporečni materiali.

Verjetno ste že kdaj uspeli slišati, da so raziskave pokazale, da so ljudje, ki pri svojem bivanju uporabljajo majhne lesene hiše, veliko bolj zdravi od ljudi, ki ne živijo v takih hišah. Tudi zaradi takih informacij se vse več ljudi, tako mladih kot tudi starejših, odloča za gradnjo hiše, ki je v največji meri narejena iz lesa.

Brunarica kot odličen primer lesene hiše

Ena od bolj priljubljenih vrst lesenih hiš je tudi brunarica. Taka lesena hiša je lahko postavljena že v nekaj tednih. Vemo pa, da hitra postavitev in posledično hitra vselitev pomenita zelo velik prihranek pri času in denarju.

Ker les vpija strupe iz ozračja, nam brunarica, tako kot to velja za vse lesene hiše, ponuja nadvse zdravo bivalno okolje. Zanjo je značilna še ena lastnost, ki nam jo zidana hiša nikoli ne more ponuditi. Zanjo velja, da vedno zelo prijetno diši. Tudi to je posledica tega, ker les vpija vse neprijetne vonjave.

Za lesene hiše kot je brunarica je značilno tudi, da se nikoli ne prašijo. Znano je, da je les eden od glavnih naravnih sovražnikov prahu. Tako se hiša iz lesa ne praši, prah se torej ne poseda na lesene površine v hiši.

Odpornost na plesen je še ena od velikih prednosti, s katerimi se ponaša brunarica oziroma vse vrste lesenih hiš. Les ima namreč sposobnost, da lahko del presežene vlage shrani v svojih porah. V zidanih hišah pa bi se ta vlaga takoj kondenzirala na stenah. Posledično to povzroča nastanek nezaželene plesni, ki se jo zelo težko znebimo.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom. Zaznamek za trajno povezavo.