Dnevne sobe in kampiranje

campingNe glede na to ali smo otroci, mladostniki, odrasli ali celo že nekoliko v letih, lahko vedno ostanemo v srcu kreativni, avanturistični in radovedni. Te značilnosti so res največkrat lastnosti otrok, ki še niso ukalupljeni v algoritemska razmišljanja o življenju in življenjskih situacijah. Denimo, da želimo iti kampirat. Otroci si bodo to igro omislili praktično kjerkoli. Čeprav nam je najbolj naravno kampiranje v naravi, bodo se otroci prilagodili vremenskim razmeram ali življenju v bloku tako, da si bodo šotor postavili kar sredi dnevne sobe. Prav to se je zgodilo ta vikend. Ker je tu decembrski čas in zunaj mrzlo, se je pač treba znajti.

Na obisku sem imela vnukinjo in vnučka, ki sta še 10 min nazaj sedela na preprogi sredi dnevne sobe in se brezskrbno igrala. Dedi je šel na tržnico, jaz pa sem medtem že pripravljala kosilo. Iz kuhinje se v dnevno sobo ravno ne vidi, se pa je iz dnevne sobe vil prijeten smeh in kramljanje obeh malčkov. Super, sem si mislila. Vse dokler nisem prišla po njiju do dnevne sobe, saj nisem več vedela, kam sem prišla. Morda le ni bilo najbolj pametno, da smo z vnučkoma zjutraj ob diaprojektorju obujali spomine na poletne dni, ko smo kampirali na Hrvaškem… Prizor je namreč zgledal nekako takole: starejša, 7 let stara vnukinja je ležala v kopalkah s sončnimi očali na brisači sredi dnevne sobe pred »šotorom«. Ta t.i. šotor sta sestavljali dve deki in ogromno klupic za sušenje, povrhu vsega pa sta z bratcem, starim 5 let, porabila vse obliže, da so ti dve težki odeji držali lepo skupaj. Medtem ko je ona ležala na brisači, ji je bratec stregel s koktejli, ta mala pa se je mazala s kremo, da je vso stanovanje imelo vonj po kokosu.

Lahko si predstavljate moje začudenje, ko sem ju vprašala, kaj počneta: JA, KAMPIRAVA, a ne vidiš? Pa ravno sredi dnevne sobe, mi je prešinilo misli. Hja, treba je biti kreativen.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom, Življenjske zgodbe z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.