Dezinfekcijska sredstva ter čiščenje rok

dezinfekcijska-sredstva-ter-ciscenje-rokDezinfekcijska sredstva so posebne čistilne tekočine, ki poskrbijo za uničenje velikega števila patogenih bakterij, ki se zadržujejo na vaši koži. Običajna mila ne uničijo zadostne količine bakterij, marsikdo pa pri umivanju rok ni dovolj dosleden, zato se lahko kaj hitro iz teh bakterij razvijejo tudi različne bolezni. Znanstveno dokazano je, da se prek stika rok prenaša kar 80% vseh obolenj kot so gripa, prehladi in trebušni virusi. Nekatera izmed dezinfekcijskih sredstev so sicer zelo groba in poškodujejo površino kože, ne pa vsa, zato izberite tistega, ki bo učinkovito odstranil bakterije, obenem pa bo nežen do vaše kože.

Dezinfekcijska sredstva Germstar so ena izmed dezinfekcijskih sredstev, ki so zelo učinkovita a obenem nežna do kože. Omenjeno podjetje se ukvarja s prodajo različnih izdelkov za osebno higieno. Znani so predvsem po kvalitetnih izdelkih in pa patentiranem dozatorju, ki deluje avtomatsko, pri tem pa stik rok z milnikom ni potreben, kar še dodatno omeji širjenje patogenih bakterij. Razkužilni gel, ki ga nudijo v trgovini v stiku z rokami uniči kar do 99.7% bakterij kar je zelo veliko.

Za osebno higieno predvsem pa higieno rok naj poskrbi vsak sam, z rokami delamo vse, oprijemamo stvari, ki so na videz čiste, a so povsem umazane, nato umazane roke prenesemo do ust ali oči, kjer vstopijo v naše telo. Človeško telo pa je odličen inkubator za številne bakterije.

Že čisto običajno umivanje rok zelo učinkovito odstrani veliko število bakterij, a le če je izvedeno pravilno. Veliko ljudi si roke umiva zelo površno. Za take primere je izvrstno dezinfekcijsko sredstvo, ki nekoliko olajša umivanje. Kupite pa si lahko tudi razkužilo v pršilu, ki lahko reši vaše probleme če ste na poti. Dezinfekcija ter umivanje rok vam lahko prihranita številne bolezni ter nevšečnosti, ki se prenašajo prek stika rok.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za dom z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.